Νοοτρόφος Τήνος: Διάλεξη Avi Shlaim

 

Gaza and the history of Israeli-Palestinian conflict

Γάζα και η ιστορία της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής σύγκρουσης 

 

Professor Avi Shlaim, FBA

Δευτέρα 1/07/2024 @ 20:00

 

Όταν ο Δρ. Avi Shlaim παρουσίασε για πρώτη φορά στην Τήνο, το 2019, την ιστορία του Παλαιστινιακού προβλήματος και τις προοπτικές επίλυσής του, εντυπωσίασε με την ευθύτητα του λόγου και την αντικειμενικότητά του στην επίρριψη ευθυνών για το διεθνές αυτό θέμα που ταλανίζει λαούς εδώ και έναν περίπου αιώνα. Σήμερα, σε συνθήκες πολέμου και ολοκληρωτικής καταστροφής, ο καθηγητής θα μας παρουσιάσει τα δεδομένα και τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος εντός των νέων αυτών συνθηκών, καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο της σύγχρονης πολιτικής για τη Μέση Ανατολή.

Ο Avi Shlaim είναι επίτιμος καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας. Βιβλία του είναι τα:  Πόλεμος και ειρήνη στη Μέση Ανατολή: μια συνοπτική ιστορία (1995), Το σιδερένιο τείχος: το Ισραήλ και ο αραβικός κόσμος (2014), Το Λιοντάρι της Ιορδανίας: η ζωή του βασιλιά Χουσεΐν στον πόλεμο και την ειρήνη (2007), και Ισραήλ και Παλαιστίνη: επανεκτιμήσεις, αναθεωρήσεις, ανατροπές (2009).

Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία

 


 

Ο Κύκλος διαλέξεων “Νοοτρόφος Τήνος” / “Tinos Think Tank”  ξεκίνησε το 2019 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού μετά από πρόταση της πρέσβειρας κ. Ανδρούλας Καμινάρα. Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, σπουδαίοι διεθνείς ειδικοί επιστήμονες παρουσιάζουν στο κοινό της Τήνου σημαντικά θέματα της διεθνούς πολιτικής, των ενδοοικογενειακών σχέσεων αλλά και του τρόπου δόμησης στην Τήνο, ανά τους αιώνες. Σκοπός μας είναι οι ομιλητές να μεταδίδουν τις γνώσεις τους και να ενημερώνουν το κοινό της Τήνου με προσιτό τρόπο.

Οργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Ευγενική υποστήριξη: Ανδρούλα Καμινάρα

Χώρος: Μέγαρο Ι.ΤΗ.Π.

Είσοδος Ελεύθερη

ΗΜ/ΝΙΑ

01 Ιούλ 2024
Παρήλθε!

ΩΡΑ

8:00 pm
Κατηγορια