ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ DR. AVI SHLAIM

ΝΟΟΤΡΟΦΟΣ ΤΗΝΟΣ / Tinos Think Tank

 

Πρόσκληση

Γάζα και η ιστορία της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής σύγκρουσης 

 Gaza and the history of Israeli-Palestinian conflict

 

Δρ. Avi Shlaim, FBA

Δευτέρα 1/07/2024 στις 20:00

 

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δρ. Avi Shlaim με θέμα «Γάζα και η ιστορία της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής σύγκρουσης», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Νοοτρόφος Τήνου». Ο Avi Shlaim είναι επίτιμος καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας. Στα συγγράμματά του αναλύει την ιστορία της Μέσης Ανατολής μέσα από τις σχέσεις πολέμου και ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και του Αραβικού Κόσμου. Θεωρείται δε ως ένας εκ των ειδικοτέρων πάνω στο Μεσανατολικό, εξ ου και οι συνεντεύξεις που δίνει συχνά σε μεγάλα διεθνή δημοσιογραφικά δίκτυα.

Όταν το 2019 παρουσίασε για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού την ιστορία του Παλαιστινιακού προβλήματος και τις προοπτικές επίλυσής του, εντυπωσίασε με την ευθύτητα του λόγου και την αντικειμενικότητά του στην επίρριψη ευθυνών για το διεθνές αυτό θέμα που ταλανίζει λαούς εδώ και έναν περίπου αιώνα. Πέντε χρόνια μετά, σε συνθήκες πολέμου και ολοκληρωτικής καταστροφής, ο καθηγητής θα μας μιλήσει για τα δεδομένα και τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος εντός των νέων αυτών συνθηκών, καθώς και για το ευρύτερο πλαίσιο της σύγχρονης πολιτικής για τη Μέση Ανατολή.

Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία

 


Ο Κύκλος διαλέξεων “Νοοτρόφος Τήνος” / “Tinos Think Tank”  ξεκίνησε το 2019 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού μετά από πρόταση της πρέσβειρας κ. Ανδρούλας Καμινάρα. Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, σπουδαίοι διεθνείς ειδικοί επιστήμονες παρουσιάζουν στο κοινό της Τήνου σημαντικά θέματα της διεθνούς πολιτικής, των ενδοοικογενειακών σχέσεων αλλά και του τρόπου δόμησης στην Τήνο, ανά τους αιώνες. Σκοπός μας είναι οι ομιλητές να μεταδίδουν τις γνώσεις τους και να ενημερώνουν το κοινό της Τήνου με προσιτό τρόπο.


Οργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Ευγενική υποστήριξη: Ανδρούλα Καμινάρα

Χώρος: Μέγαρο Ι.ΤΗ.Π.

Είσοδος Ελεύθερη

Υποστηρικτές:   Oceanis Hotel Tinos   FAST FERRIES