Οι Soli Deo Gloria για μια μοναδική πολυφωνική συναυλία στην Τήνο

Soli Deo Gloria

Allen H. Simon Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, στις 20:30

Είσοδος Ελεύθερη

 

Οι Soli Deo Gloria είναι μια τετράφωνη χορωδία που αν και ερασιτεχνική επιλέγει τα μέλη της έπειτα από ακρόαση. Ειδικεύεται στα αριστουργήματα του θρησκευτικού ρεπερτορίου και τα παρουσιάζει εκτός λειτουργικού πλαισίου, σε συναυλία μορφή. Τα μέλη της χορωδίας προέρχονται από έξι διαφορετικές κομητείες γύρω από την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο (Bay Area) και συναντώνται τακτικά για δοκιμές στην Αλαμέδα. Από την ίδρυσή τους το 1975 οι Soli Deo Gloria υπηρετούν αδιάκοπα και με σταθερή αφοσίωση την υψηλής ποιότητας θρησκευτική χορωδιακή μουσική.

Στην Τήνο και στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού έρχονται στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Ελλάδα. Θα αποδώσουν πολυφωνικές μουσικές συνθέσεις (μοτέτα) αμερικανών, καναδών, ελληνοαμερικανών και ευρωπαίων συνθετών, καθώς και σπιρίτσουαλς.

 

Ο Allen H. Simon υπηρετεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής των Soli Deo Gloria από το 1991. Είναι απόφοιτος του Westminster Choir College καθώς και του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Στους δασκάλους του συγκαταλλέγονται μεταξύ άλλων οι Joseph Flummerfelt, Frauke Haasemann, Maurice Skones και ο Helmuth Rilling. Παράλληλα με τα καθήκοντά του ως διευθυντή χορωδίας των SDG δίδαξε τραγούδι, θεωρητικά της μουσικής και διεύθυνση χορωδίας στο Πανεπιστήμιο Notre  Dame  de  Namur  στο Belmont,  εργάσθηκε ως μουσικός εκγυμναστής στην ομάδα όπερας εφήβων Peninsula Teen Opera κι έχει κατά καιρούς συμπράξει ως μετακαλούμενος διευθυντής με πολυάριθμες χορωδίες στην Καλιφόρνια. Ο Dr. Simon είναι επίσης ένας από τους διευθυντές της χορωδίας αγοριών Silicon Valley Boychoir.