«Τσάι γιασεμιού», μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Αρλέτα

«Τσάι γιασεμιού»

Η Αρλέτα μας εμπνέει

 

Νάνα Μπινοπούλου,  φωνή 

Βασίλης Ρακόπουλος,  κιθάρα

Ανδρέα Πολυζωγόπουλος,  πνευστά

Άγγελος Πολυχρόνου,  κρουστά

 

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, στις 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού προσκαλεί σε μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Αρλέτα, με τον κιθαρίστα Βασίλη Ρακόπουλου και τους συνεργάτες του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Βασίλης  Ρακόπουλος, στενός φίλος και συνεργάτης της Αρλέτας για πολλές δεκαετίες, και η  Νάνα Μπινοπούλου, μαζί με τους εκπληκτικούς μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και Άγγελο Πολυχρόνου, ξαναζωντανεύουν τραγούδια της ίδιας και των αγαπημένων της συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Σπανού.

Αγαπημένα τραγούδια της Αρλέτας όπως το «Μια φορά θυμάμαι», «Η σερενάτα», «Ο λύκος», «Χάρτινο το φεγγαράκι»,  ανανεώνονται  μέσα από μια ευαίσθητη και σύγχρονη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. Η κιθάρα του Βασίλη Ρακόπουλου, ο αιθέριος ήχος των πνευστών του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου και τα κρουστά του χαρισματικού Άγγελου Πολυχρόνου, δημιουργούν στιγμές ιδιαίτερης αισθαντικότητας καθώς πλαισιώνουν την, πάντα σταθερή στις αρχές του ποιοτικού τραγουδιού, ερμηνεία της Νάνας Μπινοπούλου.  

Για το πως ξεκίνησε το τσάι γιασεμιού ως ιδέα και τελικά έγινε πράξη, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ρακόπουλος: «Πάντα διερωτώμουν κατά πόσο ένα αφιέρωμα μπορεί να βοηθήσει στην διάδοση ενός καλλιτεχνικού έργου. Όμως, παρά τις επιφυλάξεις μου για τα αφιερώματα και τους διθυράμβους σε καλλιτέχνες που έφυγαν, μετά την επαφή μου με τη Νάνα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε για να αποδώσουμε φόρο τιμής στην αγαπημένη μας φίλη, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την δική μας εσωτερική ανάγκη αισθητικής συνύπαρξης και επικοινωνίας σε ένα ποιοτικό πλαίσιο.»

Videos:

https://youtu.be/WAsgVDwjMV8

https://youtu.be/4daLcoN9mdA

https://youtu.be/FEchPjqRKSI

ΗΜ/ΝΙΑ

07 Σεπ 2022
Παρήλθε!

ΩΡΑ

9:00 pm
Κατηγορια