ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ. Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής

Το πρώτο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για τη ζωή και το πολεμικό έργο της πιο ανιδιοτελούς Ηρωίδας της Επανάστασης Μαντώς Μαυρογένη έρχεται στην Τήνο!

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στις 18:30, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού θα προβληθεί η δίωρη ταινία της δημοσιογράφου και νομικού Γεωργίας Μπιτάκου. Η ταινία βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, καθώς και με το Βραβείο Κοινού ενώ εντάχθηκε και στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Τα γυρίσματα έγιναν σε 16 πόλεις και νησιά Ελλάδα και Ιταλία όπου έζησε, έδρασε, πολέμησε η Μαντώ και φυσικά στην Τήνο όπου παρέμεινε αρκετά χρόνια και διαπαιδαγωγήθηκε με τις αρχές και τις αξίες της Επανάστασης.

Το ένδοξο όνομα της, όπως θα δούμε στο ντοκιμαντέρ, συνδέεται με την Παναγία της Τήνου, τη Μονή Κεχροβουνίου και την κήρυξη της Επανάστασης στο χωριό Πύργος.

Μέσα από την έρευνα που βασίζεται στα ιστορικά συγγράμματα ξένων και Ελλήνων Ιστορικών, περιηγητών και αξιωματικών της εποχής, στις αναφορές της ίδιας της Ηρωίδας και στα Αρχεία του Κράτους της Ιταλίας, προκύπτουν και νέα ιστορικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Τη μουσική επένδυση ανέλαβε ο κορυφαίος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και οι σπουδαίοι μουσικοί Θανάσης Βασιλόπουλος, Νίκος Χατζόπουλος.

Συμμετέχουν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Νούσιας, συγγραφείς, ερευνητές, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Την Τήνο εκπροσώπησαν η Ηγουμένη της Ι. Μονής Κεχροβουνίου γερ. Ιουλιανή Ρηγοπούλου, η ιστορική ερευνήτρια Μαρία Σ. Δενεκαρία, ο ιστορικός ερευνητής Κώστας Δανούσης, η ποιήτρια Καλλιόπη Αναστασάκη.

 

Σκηνοθεσία, Έρευνα, Παρουσίαση, Παραγωγή : Γεωργία Μπιτάκου

ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ ”ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΑΝΤΑΡΙΑΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΗΣ” PROMO VIDEO

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

18:30

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

ΗΜ/ΝΙΑ

11 Δεκ 2021
Παρήλθε!

ΩΡΑ

6:30 pm
Κατηγορια