Πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης “Εύρεσις & Επανευρέσεις”

Εικαστική έκθεση

«Εύρεσις  &  Επανευρέσεις»

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

24 Απριλίου – 31 Αυγούστου 2024

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής, Work Shop Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.

Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Εξ ου και η επιλογή του τίτλου της έκθεσης « Εύρεσις και Επανευρέσεις»  με επιμελητή τον κ. Ν. Π. Παΐσιο.

Η έκθεση θα παραμείνει για 5 μήνες στο εμβληματικό Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν μέσα από τα εκθέματα, την ιστορία, την παράδοση και τα έθιμα του Ιερού Προσκυνήματος της Τήνου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :

artemis*,  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΒΑΪΝΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΑΪΤΗΣ ΜΑΝΘΟΣ, ΓΚΙΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΛΥΝΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΜΙΝΑΡΑ ΧΑΡΑ, ΚΟΛΙΠΕΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΛΗΔΑ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΜΑΡΙΝΕΤΑ ΜΑΚ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΥΡΑΡΙΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΧΡΥΣΑ, ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗ ΛΙΖΑ, ΠΟΔΙΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΑΒΑΡΗ P. EΛΕΝΗ, ΣΚΑΛΚΩΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ ΜΑΝΟΛΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΣΥΛΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, JOHN PHEENEY, ZBYNEK CERVEN – PHEENEY, ΦΟΡΤΩΜΑ ΣΟΦΙΑ, ΧΑΤΖΙΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ .

Οργάνωση: Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου

Συνδιοργανωτής: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μεγάλοι Χορηγοί: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Αιγέας ΑΜΚΕ, Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία

Πολιτιστικού & Κοινωφελούς Έργου,

Κύριοs Χορηγός: Fast Ferries

Χώρος παρουσίασης, δ/νση: Μέγαρο Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, Χώρα Τήνου

 

Επιμέλεια έκθεσης: Ν. Π. Παΐσιος

Διάρκεια έκθεσης: 24 Απριλίου – 31 Αυγούστου 2024

Εγκαίνια: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, ώρα 20:30.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –  Παρασκευή: 9:00 – 14:30, Σάββατο: 16:00 – 19:00