13ο Jazz on Tinos, 3η βραδιά

Κυριακή 28/8/2022, έναρξη στις 21:30

Την τελευταία βραδιά το τρίο του Άρη Παπαδόπουλου μας εισάγει στην βάση της πειραματικής αυτοσχεδιαστικής JAZZ με αναφορές στην world μουσική και, για το κλείσιμο, παίρνει τη σκυτάλη το κουαρτέτο του διεθνούς φήμης Φινλανδού σαξοφωνίστα και συνθέτη Pekka Pylkkänen.

Άρης Παπαδόπουλος Τρίο

  • Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
  • Θάνος Χατζηαναγνώστου, τύμπανα
  • Άρης Παπαδόπουλος, πιάνο

 

Το τρίο παρουσιάζει τον ντεμπούτο δίσκο του ANAPOLONTAS που κυκλοφορεί από την Irida Music. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από τέσσερις μουσικές ιδέες. To Unnecessary Thoughts, μία σύνθεση του Γ. Θεοδωρίδη, το Children’s Story, το Stargate και το Synapseis, του Α. Παπαδόπουλου. Νοσταλγική εναπόληση για το παρελθόν (Innocence and Chaos), αγωνιώδης ενατένιση στο παρόν (Simplicity and Desire) και το μέλλον (Tomorrow). Η μουσική κυματίζει πάνω στην πειραματική και αυτοσχεδιαστική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των μουσικών αλλά, ταυτόχρονα, εκτυλίσσεται σε ένα διάλογο διαρκείας με τους ακροατές.

 

 

Pekka Pylkkänen – Greek Bottega

 

  • Νίκος Αναδολής, πιάνο
  • Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
  • Γιώργος Μανιάτης, τύμπανα
  • Pekka Pylkkänen, σαξόφωνο

Το ελληνικό κουαρτέτο “Greek Bottega “ του Pekka Pylkkänen θα κλείσει το τριήμερο από το 13ο Jazz on Tinos. Θα παρουσιάσουν υλικό από το πιο πρόσφατο δίσκο του διεθνούς σαξοφωνίστα και συνθέτη Pekka Pylkkänen Nu Bottega.

Το πνεύμα του δίσκου εμπνέεται από τον ιταλικό τρόπο ζωής και την κρυμμένη ομορφιά που αποκαλύπτεται σε αναπάντεχα σημεία.

“Nu Bottega” που σημαίνει “Νέο Εστιατόριο” αναφέρεται στο πώς μοιράζονται φίλοι μια κοινή κουζίνα μαγειρεύοντας, μιλώντας, γελώντας και τελικά περνώντας όμορφα. Τα μέλη του “Greek Bottega” έχουν αυτή τη φιλική ατμόσφαιρα και η χαρά τους είναι να τη μοιράζονται με το ακροατήριο.

 

 

 

Το 13ο Jazz on Tinos παρουσιάζει 6 σχήματα μέσα από όλες τις αποχρώσεις της τζαζ, δίνοντας βήμα σε νέα και παλαιά σχήματα, έμπειρους μουσικούς διεθνούς φήμης και νεότερους, που τους συνδέει η αγάπη για τη μουσική και οι πρόσφατες δισκογραφίες.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Jazz on Tinos είναι, από την έναρξή του, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Κοντραφούρης.

Το 13ο Jazz on Tinos  παρουσιάζει ο παραγωγός και παρουσιαστής στην ΕΡΑ/ Τρίτο Πρόγραμμα Δημήτρης Τρίκας.

Είσοδος Ελεύθερη

Οργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Οργάνωση Παραγωγής: Irida Music

Με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΗΜ/ΝΙΑ

28 Αυγ 2022
Παρήλθε!

ΩΡΑ

9:30 pm

Location

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Ακτή Γ. Δρόσου, Τήνος, Tinos, GR-84200
Website
http://itip.gr