11th Jazz on Tinos, 24, 25 & 26/8/2019

Το 11ο Jazz on Tinos ανοίγει τις πύλες του στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού το τριήμερο 24, 25 & 26 Αυγούστου σε μια γιορτή μουσικής, έναν απόπλου για γνωστά και άγνωστα τζαζ ακούσματα, με το τρίο της Τάνιας Γιαννούλη να υπόσχεται στους ακροατές ένα «όνειρο αιωνιότητας» στο μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης (24/8), το Aegean Jazz του πολύπειρου Βασίλη Ρακόπουλου να παντρεύει τη μουσική του Αιγαίου με την Τζαζ (25/8), το Pibloctoq να προσφέρει τη μουσική ευφυΐα των νέων δημιουργών Γ. Παπαδούλη, Λ. Παπανικολάου και Γ. Μπερερή, και τους Brothers From Another Mother του ντράμερ Σπύρου Παναγιωτόπουλου να μας πλοηγούν από την Τζαζ του ’50 μέχρι το σήμερα (26/8).

Καλή αντάμωση…

Jazz on Tinos by D. Karaiskos
11th Jazz on TinosΊδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού / Cultural Foundation of Tinos 24, 25 & 26/8/ 2019Έναρξη/ starts: κάθε βράδυ στις 9:30Ελεύθερη Είσοδος/ Free Entrance24/8

Tania Giannouli Trio

 • Τάνια Γιαννούλη: πιάνο
 • Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα
 • Κυριάκος Ταπάκης: ούτι

Η διεθνώς ανερχόμενη συνθέτρια – πιανίστρια Τάνια Γιαννούλη και δύο ακόμη σημαντικοί Έλληνες μουσικοί, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα) και ο Κυριάκος Ταπάκης (ούτι), δημιουργούν ένα ξεχωριστό τρίο που αναδεικνύει την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία μιας μουσικής με ασυνήθιστη ενορχήστρωση, στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Το τρίο έκανε την επίσημη πρεμιέρα του σε μια sold out συναυλία στο πολύ σημαντικό Jazzfest Berlin τον Νοέμβριο του 2018. Έδωσε συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο Jazz ahead στη Βρέμη. Το γερμανικό έντυπο περιοδικό JAZZTHETIK συμπεριέλαβε τη συναυλία του Βερολίνου στις λίστες με τα “best concerts of 2018” ενώ κριτικές για τις συναυλίες έγραψαν το αμερικανικό περιοδικό Downbeat, το γερμανικό Pianiste καθώς και το ελληνικό Avopolis.

Η μουσική της Τάνιας Γιαννούλη καλύπτει ένα αξιοσημείωτο εύρος και δύσκολα κατατάσσεται σε ένα είδος, δεδομένου ότι αντανακλά πολλές και διαφορετικές παραδόσεις. Το σίγουρο όμως είναι ότι «η μουσική της προσκαλεί τον ακροατή σε ένα όνειρο αιωνιότητας» (Jazzspace).

25/8

Vasilis Rakopoulos Quartet: Aegean jazz

 • Βασίλης Ρακόπουλος: κιθάρα
 • Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα
 • Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο & πλήκτρα
 • Βασίλης Ποδαράς: τύμπανα

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά βασισμένη σε μουσικά ιδιώματα της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου και αναπτύξεις ενταγμένες στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα της Jazz.

Η ιδέα του Aegean Jazz project γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2010  στον απόηχο των συναυλιών του Markus Stockhausen και του Βασίλη Ρακόπουλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τις επόμενες χρονιές συνεχίστηκε με καλοκαιρινές περιοδείες κυρίως στις Κυκλάδες. Το 2019 το Aegean Jazz project παρουσιάζεται με τρείς εξαιρετικούς μουσικούς που πλαισιώνουν την κιθάρα του Β. Ρακόπουλου. τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα, τον Γιώργο Κοντραφούρη στο πιάνο & πλήκτρα και τον Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα.

Δεν είναι μόνο οι πρωτότυπες συνθέσεις που απεικονίζουν και προβάλουν την λιτότητα του Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας που αναζητά έναν ήχο ανάτασης, έναν ήχο αντίστοιχο με το φως των Κυκλάδων.

26/8

Pibloctoq

 • Γιώργος Μπερερής: πλήκτρα
 • Λάμπρος Παπανικολάου: κοντραμπάσο
 • Γιάννης Παπαδούλης: τύμπανα

Pibloctoq είναι η μορφή έκφρασης τριών νέων μουσικών με κοινά βιώματα και συνδετικό κρίκο την δημιουργικότητα. Βασικό πεδίο εξερεύνησης είναι οι original συνθέσεις των μελών.  Ήχοι και αυτοσχεδιασμοί που θυμίζουν ευρωπαϊκή τζαζ , μουσικές της Μεσογείου, ελεύθερες φόρμες αλλά και πολύ εκρηκτικά σημεία που σε μαγεύουν. Οι τρεις τους συνεργάζονται στενά τα τελευταία οχτώ χρόνια από τα πρώτα τους βήματα στο τμήμα τζαζ του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Πλέον ως απόφοιτοι ζουν και εμφανίζονται στην μουσική σκηνή της πρωτεύουσας όπου παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της τζαζ σκηνής.

Brothers from another mother

 • Φίλιππος Παππάς, τενόρο σαξόφωνο,
 • Παναγιώτης Καψαμπέλης, κιθάρα,
 • Ραφαήλ Μελετέας, πιάνο,
 • Περικλή Τριβόλης, μπάσο,
 • Σπύρος Παναγιωτόπουλος, ντραμς.

Οι B.F.A.M. (Brothers From Another Mother) ιδρύθηκαν από τον ντράμερ Σπύρο Παναγιωτόπουλο. Το σχήμα αποτελείται επίσης από τους Φίλιππο Παππά (τενόρο σαξόφωνο), Παναγιώτη Καψαμπέλη (κιθάρα), Ραφαήλ Μελετέα (πιάνο) και Περικλή Τριβόλη (μπάσο).

Παρουσιάζουν τις προσωπικές συνθέσεις τους αλλά και κομμάτια από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, προσαρμοσμένα σε σχέση με την παράδοση και ταυτόχρονα με όραμα το μέλλον της mainstream τζαζ.

Date

24 - 26 Aug 2019
Expired!

Time

9:30 pm - 10:30 pm
Category