13ο Jazz on Tinos, 2η βραδιά

Σάββατο 27/8/2022, έναρξη στις 21:30

Το βράδυ του Σαββάτου 27/8 ξεκινά με το πρότζεκτ “Χοχλακάς” του κοντραμπασίστα Γιώργου Βεντουρή και τις συνθέσεις του με άρωμα και εικόνες Μεσογείου, συνοδεία των Χ. Λαμπράκη, Δ. Βερδίνογλου, Δ. Κλωνή, μουσικών γνωστών στο κοινό της Τήνου και από προηγούμενες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Στη συνέχεια, μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς Γρ. Θεοδωρίδη και Ιάσ. Γουάστωρ, ο πιανίστας και συνθέτης Μένιος Γούναρης παρουσιάζει το καινούριο του άλμπουμ με τίτλο Set in motion  με συνθέσεις που κινούνται στο χώρο της μοντέρνας τζαζ.

Xοχλακάς project

  • Χάρης Λαμπράκης, νέυ
  • Δημήτρης Βερδίνογλου, πιάνο
  • Δημήτρης Κλωνής, τύμπανα
  • Γιώργος Βεντουρής, κοντραμπάσο

 

Το πρότζεκτ “Χοχλακάς” του κοντραμπασίστα και συνθέτη Γιώργου Βεντουρή φέρνει κοντά μουσικούς που προέρχονται από διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα. Πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν στοιχεία από την μουσική της Ανατολικής Μεσογείου και από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα, με κοινό παρανομαστή τον αυτοσχεδιασμό, δίνουν αφορμή για μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο “Χοχλακάς” από την Violins Productions με έδρα την Πάρο.

 

 

 

Μένιος Γούναρης Τρίο

  • Μένιος Γούναρης, πιάνο
  • Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
  • Ιάσονας Γουάστωρ, τύμπανα

 

Ο πιανίστας και συνθέτης Μένιος Γούναρης παρουσιάζει το καινούριο του άλμπουμ με τίτλο Set in motion που κυκλοφορεί από την Irida Jazz. Πρόκειται για έναν δίσκο εμπνευσμένο και ηχογραφημένο εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας που προσπαθεί να αποτυπώσει την ανάγκη για δράση και δημιουργία όπως μαρτυρά και ο τίτλος “Set in motion“ ( κάτι που πρόκειται να τεθεί σε κίνηση). Μαζί με τους συνεργάτες του Γρηγόρη Θεοδωρίδη – κοντραμπάσο και Ιάσoνα Γουάστωρ – τύμπανα , ο Μένιος Γούναρης επιλέγει να κινηθεί στο χώρο της μοντέρνας τζαζ και μας καλεί να γνωρίσουμε τον προσωπικό του ήχο.

 

 

 

 

Το 13ο Jazz on Tinos παρουσιάζει 6 σχήματα μέσα από όλες τις αποχρώσεις της τζαζ, δίνοντας βήμα σε νέα και παλαιά σχήματα, έμπειρους μουσικούς διεθνούς φήμης και νεότερους, που τους συνδέει η αγάπη για τη μουσική και οι πρόσφατες δισκογραφίες.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Jazz on Tinos είναι, από την έναρξή του, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Κοντραφούρης.

Το 13ο Jazz on Tinos  παρουσιάζει ο παραγωγός και παρουσιαστής στην ΕΡΑ/ Τρίτο Πρόγραμμα Δημήτρης Τρίκας.

Είσοδος Ελεύθερη

Οργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Οργάνωση Παραγωγής: Irida Music

Με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΗΜ/ΝΙΑ

27 Αυγ 2022
Παρήλθε!

ΩΡΑ

9:30 pm

Location

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Ακτή Γ. Δρόσου, Τήνος, Tinos, GR-84200
Website
http://itip.gr