13ο Jazz on Tinos, 1η βραδιά

Το 13ο Jazz on Tinos παρουσιάζει 6 σχήματα μέσα από όλες τις αποχρώσεις της τζαζ, δίνοντας βήμα σε νέα και παλαιά σχήματα, έμπειρους μουσικούς διεθνούς φήμης και νεότερους, που τους συνδέει η αγάπη για τη μουσική και οι πρόσφατες δισκογραφίες.

Ο τίτλος Inspirations/ Εμπνεύσεις της εφετινής έκδοσης του Φεστιβάλ παραπέμπει τόσο στις εμπνευσμένες συνθέσεις σπουδαίων συνθετών κι ερμηνευτών της Τζαζ όσο και την επιδρασή που ασκεί η μια γενιά μουσικών στην άλλη.

Οι συνεχείς αναζητήσεις, οι νέες ιδέες ο συνδυασμός με τις διαφορετικές παραδόσεις δημιουργεί γόνιμους μουσικούς διαλόγους που βρίσκουν από το 2009 φιλόξενο λιμάνι στην Τήνο.

Εφέτος το νησί εορτάζει τα 200 χρόνια από το Όραμα της Οσίας Πελαγίας και την καθοδήγηση των Τηνίων για την Εύρεση της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου έθεσε υπό τη σκέπη του τις τέχνες και τα γράμματα, ήδη από τις πρώτες δεκαετίες ίδρυσής του,  μέσα από υποτροφίες, οργάνωση εκθέσεων και μουσικών εκδηλώσεων, και από το 2002, μέσα από την εμπνευσμένη σύσταση και οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στο ομώνυμο μέλαθρο στην πόλη της Τήνου.

Παρασκευή 26/8/2022, έναρξη στις 21:30

Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 26 Αυγούστου με το τρίο Gypseons των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου Σ. Γάτο, Αχ. Μακράκη και του Τήνιου Κων/νου Βιδάλη, που με την gypsy jazz συνθέσεις τους θα μας περάσουν στο Flying Jazz Trio των καθηγητών τους Στ. Ανδρεάδη και Γ. Κοντραφούρη, και του Δ. Κλωνή.

 

 

GYPSEON

  • Σπύρος Γάτος, πιάνο
  • Κωνσταντίνος Βιδάλης, μπουζούκι
  • Αχιλλέας Μακράκης,κιθάρα

Οι Gypseons είναι ένα Gypsy Jazz τρίο με έδρα την Κέρκυρα. Οι τρεις φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσίασαν πρόσφατα τον πρώτο τους δίσκο «Scenes».

 

 

Flying Jazz Trio

  • Στέφανος Ανδρεάδης, Κιθάρα
  • Γιώργος Κοντραφούρης, πλήκτρα
  • Δημήτρης Κλωνής, Τύμπανα

Το πρώτο βράδυ του Jazz on Tinos 2022 κλείνει το Flying Jazz Trio του Στέφανου Ανδρεάδη και Γιώργου Κοντραφούρη με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κλωνή στα τύμπανα.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και ο Στέφανος Ανδρεάδης είναι φίλοι και συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια στο τζαζ τμήμα των Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Παν/μίου και συνοδοιπόροι στο γκρουπ Flying Jazz από το 2009. Στο πρόγραμμα της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας το τρίο παρουσιάζει κομμάτια από τον “φρέσκο” δίσκο Abel  του Flying Jazz Trio που μόλις κυκλοφόρησε από την Irida Jazz μαζί με επιλεγμένα παλαιότερα κομμάτια από τους προηγούμενους Flying Jazz δίσκους.

Ένα τζαζ τρίο υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής όπου σε κάθε συναυλιακή εμφάνιση συμπαρασύρει το ξεχωριστό κοινό του σε πρωτόγνωρα “μουσικά ταξίδια”.

 

ΗΜ/ΝΙΑ

26 Αυγ 2022
Παρήλθε!

ΩΡΑ

9:30 pm

Location

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Ακτή Γ. Δρόσου, Τήνος, Tinos, GR-84200
Website
http://itip.gr