«Επειδή είναι το σκοτάδι που γεννάει το φως…»

Ομαδική εικαστική έκθεση στο

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 31/7 - 31/8 
Επιμέλεια: Μάνος Στεφανίδης

Η Γκαλερί ΑΛΜΑ, σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, εγκαινίασε την Παρασκευή, 31 Ιουλίου στις 20:00 την ομαδική εικαστική έκθεση 22 σύγχρονων δημιουργών «Επειδή είναι το σκοτάδι που γεννάει το φως…» σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Καλλιτέχνες, παλαιότεροι και νεότεροι δημιουργοί καθώς και η ικανότητα του καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης κ. Μάνου Στεφανίδη να συνδυάζει ετερόκλητα στοιχεία αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της καινούργιας έκθεσης που φιλοξενείται στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού απο 31 Ιουλίου και για έναν μήνα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ν. Διαμαντάκης τόνισε πως η έκθεση είναι το αποτέλεσμα μιας γόνιμης προσπάθειας αντίδρασης του πολιτιστικού κόσμου της Τήνου, μέσα από την απόγνωση και τον φόβο που προκαλούν ο εγκλισμός και η πανδημία. Η γκαλερσίστα κα Μαρία Αλμπάνη ευχαρίστησε τους χορηγούς και τα Μέλη του Σωματείου «Οι φίλοι της Τήνου» και στη συνέχεια ο κ. Στεφανίδης ξενάγησε στην έκθεση, καθώς και στους υπόλοιπους χώρους του Ιδρύματος. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 21 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών σε διάλογο με το έργο του Βλάση Κανιάρη. Μια θεματική ισσοροπημένη ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως. Ο τίτλος της έκθεσης «επειδή είναι το σκοτάδι που γεννάει το φως» σηματοδοτεί την αισιόδοξη πλευρά της δύσκολης περιόδου που περάσαμε και εν μέρη ζούμε ακόμα.

Όπως σημειώνει ο κ. Στεφανίδης στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση «Το πραγματικό και το συμβολικό σκοτάδι που κυκλοφορεί απειλητικό και στη χώρα μας και τον κόσμο με την απειλή, τις αρρώστιες ή και το θάνατο να κρύβεται στις πιο αθώες και πιο ανθρώπινες χειρονομίες. Σ’ ένα χάδι, ένα φιλί, μια χειραψία ή μια αγκαλιά… Αργά ή γρήγορα το φως ακολουθεί και ότι το σκοτάδι εκτός από απελπισία ή ζόφο –αυτά δηλαδή που δημιούργησε ο εγκλεισμός, ο φόβος και η απομόνωση- μπορεί να λειτουργήσει και ως εκκολαπτήριο, ως πυροκροτητής δημιουργίας»

Ο επιμελητής της έκθεσης κ. Μάνος Στεφανίδης θα ξεναγήσει στους χώρους όπου φιλοξενείται η έκθεση την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 8 μ.μ., πάντοτε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Γιάννης Αδαμάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Θράφια (Παναγιώτης Δανηιλόπουλος), Γωγώ Ιερομονάχου, Τζουλιάνο Καγκλής, Γιώργος Καζάζης, Νίκος Καλαφάτης, Κυριάκος Κατζουράκης, Άρης Κατσιλάκης, Νεκτάριος Κοντοβράκης, Κώστας Λάβδας, Μιχάλης Μανουσάκης, Κατερίνα Μερτζάνη, Τάσος Μισούρας, Κυριάκος Μορταράκος, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Αχιλλέας Πιστώνης, Σπυριδούλα Πολίτη, Βασίλης Σελιμάς, Βασίλης Σούλης, Μανταλίνα Ψωμά και ο Βλάσης Κανιάρης

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Ακτή Γ. Δρόσου, Τήνος 842 00
Ωράριο έκθεσης: Δευ, Τετ, Πεμ: 9:00-15:00, 
Παρ-Κυρ: 10:30-14:00 & 19:00-21:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 22830 29070