ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. αρ. 8/2017

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. αρ. 8/2017

Ημερομηνία: Τήνος, 9 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 13:00

Τόπος: Αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.

Υπό την προεδρία του κ. Νικολάου Διαμαντάκη, Προέδρου του Δ.Σ. και παρόντων των μελών του: κας Ελευθερίας Ντεκώ, Αντιπροέδρου, κ. Βασιλείου Καρπέτα, Γραμματέα, κ. Ιωάννη Δάβιου, Ταμία, κ. Γεωργίου Κουμεντάκη, κ. Σταύρου Μανιατάκου και κας Μαρίνας Ξυπολιτίδου.

Θέμα μοναδικό: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημάρχου Τήνου κ. Σίμου Ορφανού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Σίμου Ορφανού, Δημάρχου Τήνου, συνήλθε εκτάκτως στην αριθ. 8/9.12.2017 Συνεδρία και, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου του, ιατρού κ. Νικολάου Διαμαντάκη, εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη και θλίψη του για το θάνατο του Σίμου Ορφανού, εξαίρετου ανθρώπου, οικογενειάρχη, πολιτικού άνδρα και άξιου τέκνου της Τήνου. Ο εκλιπών στήριξε το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού τόσο ως Αντιδήμαρχος και ως Δήμαρχος Τήνου, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του, όσο και ως επιχειρηματίας με την ανιδιοτελή προσφορά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:

1. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Ιδρύματος επί τριήμερον.

2. Να παραστεί κατά την εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου.

3. Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

4. Αντί στεφάνου, να διατεθούν εις μνήμην του 1.000€ για την αρχαιολογική έρευνα στο Εξώμπουργο Τήνου, ένα έργο ιδιαίτερης αξίας για τον τόπο μας, το οποίο και ο ίδιος θερμά υποστήριζε.

5. Να ανακοινωθεί το παρόν ψήφισμα κατά την εξόδιο ακολουθία του, να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και να επιδοθεί στην οικογένειά του και στο Δήμο Τήνου.

 

Τήνος, 9 Δεκεμβρίου 2017

Ο Πρόεδρος: κ. Νικόλαος Διαμαντάκης

Η Αντιπρόεδρος: κα Ελευθερία Ντεκώ

Ο Γραμματέας: κ. Βασίλειος Καρπέτας

Ο Ταμίας: κ. Ιωάννης Δάβιος

Τα Μέλη:

κ. Γεώργιος Κουμεντάκης

κ. Σταύρος Μανιατάκος

κα Μαρίνα Ξυπολιτίδου