3 Πανελλήνιο Συνέδριο Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων

Ημερομηνίες Διεξαγωγής | 15 – 17 Σεπτεμβρίου 2022
Χώρος Διεξαγωγής | Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού – Τήνος

Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Ελληνική

Η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.) συνεχίζει το έργο της ενημέρωσης και επιμόρφωσης των ιατρών στα Σπάνια Νοσήματα με την οργάνωση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου της στο ΄Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, 15-17 Σεπτεμβρίου 2022 με φυσική παρουσία.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση των ιατρών όλων των ειδικοτήτων στις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα των Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων.
Η έλλειψη ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και αναζήτησης των σπανίων νοσημάτων από τους ιατρούς και τις υπηρεσίες υγείας οδηγεί σε λανθασμένες διαγνώσεις, μεγάλη καθυστέρηση της διάγνωσης των νοσημάτων αυτών, με αποτέλεσμα λανθασμένη και ανεπαρκή περίθαλψη, με τεράστιες ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις τόσο των ασθενών, όσο και των συγγενών τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να εμφανίζονται νέες θεραπείες για τα νοσήματα αυτά με ορφανά φάρμακα. Είναι στοχευμένες θεραπείες σκευασμάτων με συγκεκριμένη δράση μόνο στα νοσήματα αυτά ως και γονιδιακές θεραπείες. Πρόκειται για θεραπείες υψηλού κόστους που απευθύνονται σε μικρό πληθυσμό ασθενών, απαιτείται απόλυτα ορθή διάγνωση και οδηγούν σε θεαματική βελτίωση της κλινικής εικόνας του πάσχοντος.
Η Γενετική αποτελεί το βασικό υπόστρωμα πολλών από τα σπάνια νοσήματα. Για το λόγο αυτό η πρώτη μέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη σε κλινικό φροντιστήριο Γενετικής από το Α – Ω, για την κατανόηση των παθογενετικών μηχανισμών εμφάνισης πολλών σπανίων νοσημάτων.

Έμπειροι επιστήμονες με αποκλειστικότητα στη γνώση της γενετικής σε βάθος θα αναπτύξουν τις πτυχές της και την εφαρμογή της στα σπάνια νοσήματα.
Θα παρουσιαστούν εισηγήσεις και στρογγυλά τραπέζια από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων που αφορούν τα νεότερα δεδομένα και τις εξελίξεις στο τομέα των Σπανίων Παθήσεων, σε ερευνητικό, κλινικό και θεραπευτικό επίπεδο.

Θα ανακοινωθούν νέες καινοτόμες θεραπείες για σπάνια και μέχρι σήμερα ανίατα νοσήματα.

 

https://www.onetoone-congress.gr/3ο Πανελλ Συνέδριο Σπάνιων Παθήσεων