ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΩΣ ΤΗ 14Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020


Ξενάγηση στις Εκθέσεις από τον Μάνο Στεφανίδη

Παρατείνονται έως και τη 14η Σεπτεμβρίου οι εκθέσεις «Επειδή είναι το σκοτάδι που γεννάει το φως…», που επιμελήθηκε ο ιστορικός Τέχνης κ. Μάνος Στεφανίδης, με τη συμμετοχή 22 σύγχρονων καλλιτεχνών, και η έκθεση «Διάλογοι» του Τήνιου εικαστικού Γιάννη Γκίζη.

Στην πρώτη έκθεση συμμετέχουν οι: συμμετέχουν οι: Γιάννης Αδαμάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Θράφια (Παναγιώτης Δανηιλόπουλος), Γωγώ Ιερομονάχου, Τζουλιάνο Καγκλής, Γιώργος Καζάζης, Νίκος Καλαφάτης, Κυριάκος Κατζουράκης, Άρης Κατσιλάκης, Νεκτάριος Κοντοβράκης, Κώστας Λάβδας, Μιχάλης Μανουσάκης, Κατερίνα Μερτζάνη, Τάσος Μισούρας, Κυριάκος Μορταράκος, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Αχιλλέας Πιστώνης, Σπυριδούλα Πολίτη, Βασίλης Σελιμάς, Βασίλης Σούλης και Μανταλίνα Ψωμά, 21 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες σε διάλογο με το έργο του Βλάση Κανιάρη.

Η Έκθεση «Διάλογοι» του Γιάννη Γκίζη αποτελεί μια εικονική συζήτηση του καλλιτέχνη με τέσσερεις εκ των θεμελιωτών της νεοελληνικής τέχνης (Νικόλαο Γύζη, Νικηφόρο Λύτρα, Νικόλαο Λύτρα, Γιαννούλη Χαλεπά). Με αφορμή τρία εμβληματικά έργα και μια δράση των τεσσάρων σημαντικών καλλιτεχνών (Ιδού ο Νυμφίος, Το ψαριανό μοιρολόι, Το ψάθινο καπέλο και η συνήθεια του Χαλεπά να σχεδιάζει στους τοίχους του σπιτιού του), ο Γκίζης αποπειράται να μεταγράψει την αίσθηση που αποπνέουν τα έργα αυτά στον 21ο αιώνα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 29/08/2020, ο κ. Μάνος Στεφανίδης θα ξεναγήσει στις εκθέσεις.

Οι επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκες και να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού του Ι.ΤΗ.Π. για αποφυγή συνωστισμού, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Ακτή Γ. Δρόσου, Τήνος 842 00

Ωράριο έκθεσης: Δευ, Τετ, Πεμ: 9:00-15:00, Παρ-Κυρ: 10:30-14:00 & 19:00-21:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 22830 29070

Επειδή είναι το σκοτάδι που γεννάει το φως…
Διάλογοι

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *