ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ, ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

6 Ιουνίου – 26 Ιουλίου 2012

Έκθεση σεμιναρίου: «Εικαστικές Εφαρμογές 2012»

«…Του νερού τα χρώματα.»

Οι εικαστικές δραστηριότητες είναι από τις πιο ευχάριστες και συναρπαστικές δραστηριότητες. Παιδιά αλλά και ενήλικες για τρεις μήνες - στα πλαίσια του σεμιναρίου «Εικαστικές Εφαρμογές», που για τρίτη συνεχή χρονιά οργάνωσε το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού από το Φεβρουάριο έως και το Μάιο - εκφράστηκαν δημιουργικά, ταξίδεψαν μέσα από τα χρώματα, δούλεψαν στον καμβά, δημιούργησαν κατασκευές (στεφάνια, μάσκες, αερόστατα, ομαδικές εργασίες). Τους δόθηκε η ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη συνδυαστική τους ικανότητα μέσα από απλές τεχνικές, δουλεμένες όμως με αγάπη, όρεξη, ζωηρή φαντασία, προσοχή, μεθοδικότητα, κατάθεση ψυχής.

Οι δραστηριότητες ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, που έδιναν όλο τους το είναι στην προσπάθεια για μάθηση και δημιουργία. Τα 102 παιδιά και οι 48 ενήλικες μπορούσαν να ξεδιπλώσουν μια φορά κάθε εβδομάδα τις δικές τους ικανότητες, δουλεύοντας ομαδικά και απολαμβάνοντας την αρχή της δημιουργικής συντροφικότητας.

Η κοινή τους έκθεση φέρει τον τίτλο «...του νερού τα χρώματα» και πραγματοποιείται στο μέγαρο του Ι.ΤΗ.Π. από 6 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου 2012.

Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 20:00 

Διάρκεια έκθεσης:
6 Ιουνίου – 26 Ιουλίου 2012

 Διδασκαλεία - Επιμέλεια Εργαστηρίων και επιμέλεια Έκθεσης:
Ελένη Γλύνη, πτυχιούχος ΑΣΚΤΑ (τμήματα ανηλίκων)
Αναστασία Χατζίρη, καθηγήτρια ζωγραφικής – χαρακτικής, πτυχιούχος ΑΣΚΤΑ (τμήματα ενηλίκων)

Για επισκέψεις σχολείων και οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ι.ΤΗ.Π. στο: 2283029070.

Μέγαρο Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού

 

[Φωτογραφίες από την Έκθεση]


Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού Ηλεκτρονική διεύθυνση : info@itip.gr, itip@thn.forthnet.gr